AMAGERBANEN, DEL 5

Supplement 1, syrefabrikken:

solo3.gif

Kort fra Salomonsens leksikon, gengivet med tilladelse fra Schultz forlag.

Vi kan se på ovenstående kort (fra 1922), at syrefabrikken ligger øst for banelinien, og ikke vest for, som jeg oprindelig havde fået fortalt (eller misforstået). Det var derfor nødvendigt med en ny ekspedition til området, og det kom der følgende ud af: Så er vi ellers nede ved syrefabrikken. Først et kig hen ad vejen ved stationen. Utroligt, at der er næsten nye færdselsskilte. De må næsten være sat op, efter at togene holdt op med at køre. Endda ukorrekt markering, idet der på stedet er dobbeltspor...

abap2.jpg

Nuvel, hen til syrefabrikken. Billeder i en lind strøm. Området ligner en krigsskueplads, og grunden er sikkert giftig. Der er klippet et stort hul i hegnet, folk smutter tværsover med deres hunde. Der er ingen vagt og ingen adgang-forbudt-fare skilte, så jeg stikker kameralinsen godt ind i området. Skinnerne anes tydeligt:(tilføjelse 26.juli 2005: billedteksten er forkert på de følgende "syrefabriksbilleder. Terrænet omfattede AKI aktieselskabet for kemisk kemi som anført i side nr.3)

abap10.jpg

abap3.jpg

abap9.jpg

abap8.jpg

abap4.jpg

abap5.jpg

abap7.jpg

Måske kan lidt forskning lokalisere yderligere stationer, og måske kan der findes lidt om det, der nu er skjult af lufthavnen. Det handler næste side om.

næste>>