AMAGERBANEN, DEL 3

Fra  Øresundsvej til Kastrup

 

Tilbage til Øresundsvej st., som er bag os. Foran er det terræn, som banen skal føres igennem.

ab20.jpg

Øresundsvej st. En rigtig idyl, som vil gøre sig på et modelbaneanlæg. Jeg tror ikke, den får lov at stå ret længe, så nogen skal skynde sig, hvis de skal ud og fotografere og måle op.

ab21.jpg

Øresundsvej st. lidt længere henne. Der er sandelig stadig et mærkeskilt. Ren nostalgi. Hvis man står helt stille, kan man næsten høre toget.

ab22.jpg

Videre, ud for Krimsvej.

ab23.jpg

Italiensvej. Vejskiltet er der stadig. Efter planen vil metroen her være oppe i terræn, og Italiensvej skal spærres.

ab24.jpg  ab26.jpg

Roselillevej, kig mod Tovelillevej ved Italiensvejkrydset. Vi må håbe, de får en station, så fru Nielsen kan komme over til fru Jensen.

ab25.jpg

Længere nede ad Tovelillevej.

ab27.jpg  ab28.jpg

Her er vi nede ved Kirsten Kimersvej. Skinnerne er savet i passende længder, så de nemt kan fjernes med kran. Slut med at køre tog her.

ab29.jpg

Benene var efterhånden trætte, så bjergbestigningen på Kastrup Fort blev udsat 2 dage. Her har vi et kig ned på banelinien.

ab30.jpg

Fremme ved Hedegårdsvej. Her er noget, der ligner en nedlagt stationsplads, det kunne være Engvej st., jeg er ved at undersøge det.(tilføjelse 26.juli 2005:det er her stiksporet gik ind til syrefabrikken. En besigtigelse i dag viser et helt tomt areal bortset fra nogle betonklodser med jernrør og en henslængt jernbaneskinne, godt gemt.Ikke noget at bringe billede af)

ab31.jpg

Noget længere fremme mødte jeg lokalradioens udsending, som kunne fortælle, at Syrevejens station lå her indtil for få år siden,

ab32.jpg ab33.jpg

og på den anden side af vejen, ved lågen, vigesporet til en anden fabrik,(AKI aktieselskabet for kemisk industri) som også er ophørt. Nåe, mere forklaring på det store rangerterræn oppe ved Vermlandsgade. Skarpt modlys lige på. Svært at få et tydeligt billede på denne årstid. Modlys eller skygge det meste af dagen.

ab34.jpg

Videre, forbi Syrevej st.(tilføjelse 26.juli 2005: billedteksten stemmer ikke, lågen er indgangen til den tidligere glasuldsfabrik)

ab35.jpg

Fremme ved Alleen. Her kommer ingen tog over.

ab36.jpg

Fremme ved Kastrup station. En rigtig arkitekt Wenck station. Noget stor til denne bane, vel. Svær at fotografere i det skarpe forårsmodlys. Tilstår, at jeg kørte ud og tog billederne om et par dage senere.

ab37.jpg  ab38.jpg

næste >>